خوب است بدانید که کم بودن ویتامین D در بدن موجب بروز بیماری هایی نظیر دیابت، آلزایمر، اختلالات باروری، ام.اس، پوکی استخوان و ضعف سیستم ایمنی خواهد شد.
متخصص زنان و زایمان یعنی فرناز مشیری بیان کرد که کم بودن ویتامین D در بین زنان و مردان در ایران رایج می باشد و موجب مشکلات زیادی برای سلامتی بدن خواهد شد. او در ادامه گفت کم بودن ویتامین D موجب بعضی از مشکلات باروری و تخریب یا کم شدن تعداد اسپرم در آقایان و ایجاد ناباروری خواهد شد.
او اظهار کرد که ویتامین D محلول در چربی می باشد و کم بودن آن باعث ایجاد بیماریهایی نظیر دیابت، ام اس، آلزایمر و گاهی سقط جنین نیز خواهد شد.
دکتر مشیری عنوان کرد که کم بودن ویتامین D در افراد مسن باعث ایجاد آلزایمر خواهد شد و گفت که مقدار دقیق این ویتامین در بدن می بایست توسط آزمایش خون مشخص شود اما چنانچه آلزایمر به خاطر کم بودن این ویتامین ایجاد شود، دیگر درمان آن ممکن نخواهد بود.
این متخصص ادامه داد که مصرف یک دوز واحد از ویتامین D برای نمونه دوز پنجاه هزار در طول ماه یا هر دو هفته یکبار غلط می باشد و نتایج خوبی به دنبال نخواهد داشت.
این دکتر زنان، زایمان و نازایی گفت که مصرف تزریقی و یا دوز بالای خوراکی برای اشخاص دچار کمبود ویتامین D یا سو جذب می بایست تا بر اساس تجویز متخصص باشد.
دکتر مشیری گفت که مصرف قرص یا کپسول ژله ای ویتامین D با دوز پنجاه هزار در فاصله های زمانی طولانی به صورت ماهانه یا هفتگی باعث زیاد شدن حجم ناگهانی این ویتامین در خون شده و پس از آن نیز به سرعت کم خواهد شد.
او اظهار کرد که مصرف قرص خوراکی هزار واحدی ویتامین D برای اشخاص دارای کمبود این ویتامین به صورت همیشگی هر شب پیش از خواب پیشنهاد میشود. مصرف ویتامین D در طول صبح یا ظهر خوب نمی باشد ولی بسیاری از مردم آن را به غلط استفاده میکنند و نمی دانند که بهترین زمان خوردن آن قبل از خواب در شب می باشد.
این فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی و زیبایی زنان بیان کرد که حتما باید مقدار مناسبی از این ویتامین مصرف شود. باید بدانید که هورمون پاراتیروئید به صورت شبانه از غده کوچکی پشت غده تیروئید ترشح میشود و نقش آن زیاد کردن کلسیم خون می باشد؛ بنابراین مواد معدنی استخوان هم با کلسیم در زمان این فرآیند جدا میشود که به آن سونامی استخوان می گویند؛ در نتیجه کم بودن کلسیم و املاح معدنی در استخوان از جمله دلایل با اهمیت پوکی استخوان به شمار می روند.
همچنین دکتر مشیری اظهار کرد هنگامی که قرص ویتامین D با دوز هزار واحد یا بر اساس دستور متخصص هر شب به صورت ثابت خورده میشود از اثر بد هورمون پاراتیروئید روی استخوانهای بدن جلوگیری خواهد کرد.
این متخصص در پایان بیان کرد که استفاده از گونه های مختلف داروی تقویتی، مکمل یا ویتامینها باید با احتیاط صورت بگیرد، در صورتی که این داروها صحیح و در زمان درستی مصرف شوند تاثیر بسیار خوبی خواهند داشت ولی خوردن زیاد و یا کم بودن آن در بدن صدمات بدی برای بدن به دنبال خواهد داشت. ویتامین D می بایست به مقدار استاندارد هر شب خورده شود تا بتواند مانع از اثر بد هورمون پاراتیروئید بر روی استخوانها شود.