دلایل کبود شدن ناخن های دست و پا و نحوه درمان آن

دلایل کبود شدن ناخن های دست و پا و نحوه درمان آن

خوب است بدانید که کبود شدن ناخن با نام دیگر هماتوم زیر ناخنی، از جمله معضلات متداولی می باشد که به خاطر ضربه به انگشت های دست یا پا ایجاد می شود. این وضعیت هنگامی اتفاق می افتد که خون زیر ناخن تجمع پیدا کند و باعث عوض شدن رنگ و درد در ناخن شود. کبود شدن ناخن احتمالا در آن هایی که کار زیاد انجام می دهند یا در معرض صدمه بیشتر به ناخن هایشان می باشند، نظیر ورزشکاران بیشتر اتفاق می افتد. ایجاد کبودی ناخن به خاطر یک اتفاق نظیر افتادن یک جسم سنگین روی ناخن یا به خاطر فشار زیاد بر ناخن‌ها، نظیر دویدن‌ زیاد با کفش‌های بد می باشد. فهمیدن فاکتورهای زمینه‌ای و شیوه های جلوگیری و درمان این مشکل می‌تواند در کم کردن ناراحتی و پیشگیری از ایجاد مشکلات به شما کمک کند. در این مطلب از سایت هشتیا دلایل ایجاد کبود شدن ناخن و شیوه های درمان آن را توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

علل کبود شدن ناخن پا

کبود شدن ناخن پا بیشتر به خاطر ضربه یا فشار زیاد به ناخن می باشد و در اثر اتفاقاتی نظیر افتادن جسم سنگین روی پا یا ورزش سنگین مثل دویدن یا پیاده‌روی بلند مدت در کفش‌های تنگ یا بد اتفاق می افتد. با این وجود، گاهی اوقات کبود شدن ناخن پا احتمالا به خاطر موضوعات مهم تر پزشکی نظیر عفونت‌ها، بیماری‌های قارچی یا حتی ملانوما می باشد. در نتیجه، در صورت کبود شدن ناخن بدون علت، طولانی شدن این مشکل یا درد زیاد، عوض شدن رنگ شدید، یا دیگر نشانه ها باید حتما به یک متخصص در این زمینه مراجعه نمایید.

علل کبود شدن ناخن دست

در ادامه دلایل گوناگون کبود شدن ناخن‌های دست را بیان خواهیم کرد تا مانع از این اتفاق شوید.

  • ضربه مستقیم از دلایل کبود شدن ناخن دست

ضربه با جسم سخت، فشار بسیار یا فعالیت های دستی سنگین که به ناخن‌ها فشار اعمال می‌کنند.

  • ورزش های سنگین از دلایل کبود شدن ناخن دست

انجام ورزش ‌های سنگین نظیر بسکتبال، والیبال و بوکس که در آن‌ ها دست ‌ها ممکن است فشار و یا ضربه ببینند.

  • فشار زیاد یا استفاده همیشگی از دلایل کبود شدن ناخن دست

کار با وسایل یا سازهای موسیقی که به شکل همیشگی فشار به ناخن‌ ها می آورند.

  • بیماری‌ها یا عفونت‌ ها از دلایل کبود شدن ناخن دست

بیماری ‌های پوستی نظیر اگزما یا پسوریازیس یا عفونت ‌های ناخن نظیر عفونت‌های قارچی باعث ایجاد این بیماری می شوند.

  • رژیم غذایی بد از دلایل کبود شدن ناخن دست

کم بودن آهن، روی و ویتامین‌ های گروه B باعث کبود شدن ناخن ها خواهند شد.

  • مشکلات خونریزی‌ از دلایل کبود شدن ناخن دست

بیماری‌ هایی نظیر هموفیلی یا کم بودن ویتامین K که موجب عدم قطع شدن خونریزی‌ ها خواهد شد.

  • واکنش‌های دارویی از دلایل کبود شدن ناخن دست

بعضی از داروها نظیر داروهای ضد انعقاد موجب زیادی کبود شدن ناخن خواهند شد.

شیوه های اثرگذار برای جلوگیری از کبود شدن ناخن پا

جهت جلوگیری از کبود شدن ناخن پا، کارهای بیان شدخ در ادامه را انجام دهید.

  • شما باید کفش خوب انتخاب کنید. به کار بردن کفش‌هایی که سایز پا می باشند و جای لازم برای انگشت های پا دارند، باعث می شود تا فشار زیاد بر ناخن‌ها اعمال نشود. کفش‌های تنگ یا خیلی بزرگ باعث فشار به ناخن ها شده و موجب کبودی خواهد شد.
  • باید در زمان ورزش کردن مراقب باشید. به کار بردن جوراب ‌ها و کفش ‌های ورزشی خوب و مرغوب، به ویژه در ورزش هایی که فشار بسیاری به پاها اعمال می‌شود نظیر دویدن یا پیاده‌روی زیاد، موجب مراقبت از ناخن‌ها خواهد شد.
  • همواره ناخن ‌های پا را کوتاه نمایید. ناخن‌ ها در اندازه مناسب و کوتاه کردن آن ‌ها به شکل همیشگی به خصوص در زمان ورزش یا پوشیدن کفش‌های بسته مانع از گیر کردن و فشار زیاد خواهد شد.
  • همواره ناخن های خود را تقویت نمایید. به کار بردن تقویت‌کننده‌های ناخن یا مرطوب‌کننده‌ها باعث می شود تا قدرت و انعطاف‌پذیری ناخن‌ها حفظ شود، که در نتیجه از کبود شدن و شکستن ناخن ها پیشگیری می‌کند.
  • به نشانه های و علائم ناخن های خود توجه کنید. با دیدن عوض شدن رنگ، درد یا تورم در کناره های ناخن‌ ها، می بایست نزد متخصص بروید تا دلیل اصلی آن چک شده و درمان لازم انجام شود.
  • مانع از ضربه به پاهای خود شوید. مراثبت از پاها در مقابل ضربه و پوشیدن کفش‌های خوب در مکان های پرخطر بسیار اثرگذار می باشد.

شیوه درمان کبود شدن ناخن

درمان کبود شدن ناخن به شدت ضربه و حجم خون جمع شده زیر ناخن بستگی دارد. شیوه های رایج جهت کم کردن درد و سریع شدن درمان را در ادامه بیان کرده ایم:

  • به ناخن هایتان استراحت بدهید و از آن ها مراقبت کنید. نباید به ناخن صدمه دیده فشار و ضربه مجدد وارد شود. دقت کنید تا جایی که ممکن است از ناخن ها مراقبت نمایید و برای زمانی ورزش های سنگین انجام ندهید.
  • از کمپرس سرد استفاده نمایید. سریعا پس از ضربه به ناخن، به کار بردن کمپرس سرد موجب کم شدن تورم و کبودی خواهد دش. یک کیسه یخ یا حوله سرد را برای مدتی، چند بار در روز، روی ناخن ها بگذارید.
  • اندام های بدن خود را بالا نگه دارید. سعی کنید تا دست یا پای صدمه دیده در حالتی بالاتر از سطح قلب باشد که در نتیجه موجب کم شدن تورم و درد خواهد شد. این کار موجب کم شدن جریان خون به طرف منطقه صدمه دیده و کم شدن فشار خواهد شد.
  • سعی کنید برای درد مسکن بخورید. اگر احتیاج بود می توانید جهت کم کردن درد مسکن‌های بدون نسخه نظیر ایبوپروفن یا استامینوفن بخورید. این داروها قادر می باشند تا التهاب و تورم را نیز کم تر کنند.
  • به پزشک و متخصص مراجعه نمایید. در صورت کبودی شدید و یا فشار زیاد و جمع شدن خون زیا ناخن، احتمالا احتیاج دارید تا پزشک مراجعه کنید. متخصص احتمالا با کمک سوزن یا لیزر کوچکی در ناخن سوراج ایجاد می کند تا خون جمع شده بیرون بریزد.
  • سعی کنید تا بهداشت را رعایت نمایید. همواره ناخن ها و اطراف آن را تمیز و خشک نگه دارید تا مانع از عفونت شوید. به کار بردن بانداژ تمیز و خشک برای رعایت بهداشت اثرگذار می باشد.

در صورتی که کبودی ناخن دارای نشانه های دیگری نظیر عوض شدن رنگ شدید، ترشحات یا درد زیاد باشد، می بایست به نزد متخصص بروید تا عفونت یا بیماری‌های بدتری بروز پیدا نکند.

باید بگوییم که کبود شدن ناخن، که بیشتر به خاطر ضربه‌های مستقیم یا فشار همیشگی می باشد، می‌تواند به خاطر صدمه ساده یا بیانکر شرایط پزشکی سخت تری باشد. می بایست در صورت دیدن تغییر عجیب در ناخن ‌ها همراه با درد، تورم یا تغییرات رنگ جهت بررسی دقیق و درمان لازم به نزد متخصص بروید. همواره باید از کفش‌های مناسب استفاده کرده، به صورت مرتب از ناخن‌ها مراقبت نمایید و در مقابل صدمات احتمالی از آن محافظت نمایید، تا سلامت ناخن‌هایتان حفظ شود. در نتیجه، دقت کردن به سلامت ناخن‌ها شکل ان ها را سالم می کند و هم از بروز بیماری جلوگیری می کند.

پرسش های پرتکرار در مورد کبود شدن ناخن ها

علل کبودی ناخن پا چیست و چه موقعی باید به متخصص مراجعه کرد؟

کبود شدن ناخن پا بیشتر به خاطر ضربه مستقیم یا فشار زیاد اتفاق می افتد. مواردی نظیر افتادن جسم سنگین روی پا یا پوشیدن کفش‌های تنگ در زمان ورزش های سنگین باعث کبود شدن ناخن ها خواهد شد. در صورتی که کبودی ناخن بدون علت مشخصی اتفاق بیفتد، زیاد طول بکشد و درد داشته باشد، رنگش عوض شود و یا نشانه های دیگری داشته باشد، می بایست متخصص آن را چک کند.

راه های جلوگیری از کبود شدن ناخن دست‌ها چیست؟

جهت جلوگیری از کبود شدن ناخن دست‌ ها باید کارهایی نظیر استفاده از دستکش‌ های مراقبتی در زمان انجام کارهای دستی، انتخاب کفش و جوراب مناسب برای ورزشی، کوتاه کردن همیشگی ناخن ها، به کار بردن مواد تقویت‌کننده ناخن و دقت به علائم هشدار دهنده‌ی سلامتی را انجام دهید.

امتیاز این مقاله

ارسال دیدگاه