خوب است بدانید که قهوه، نوشابه های گازدار، چای پررنگ، شکلات و کاکائو، فلفل های تند، دسرهای چرب و شیرین، غذاهای تند، مواد غذایی موثر بر کاهش آرامش فرد در خواب شبانه است. بنابراین توصیه می شود از مصرف این قبیل غذاها قبل از خواب بپرهیزیم.
از سویی دیگر مصرف برخی غذاها مانند فرآورده های شیر، همچنین ماهی، میوه، سبزی ها و بادام، اثرات خوابآور را نشان میدهد.
نقش رژیم غذایی مدیترانهای بر چرخه خواب
رژیم غذایی مدیترانه ای نیز می تواند محرک ملاتونین( هورمون اصلی مربوط به خواب) و سروتونین (پیشساز شیمیایی ملاتونین) باشد و از این طریق خواب را بهبود ببخشد.
تحقیقات نشان میدهد که مواد غذایی مثل شیر، ماهی قزل آلا و سالمون، آب آلبالو و کیوی که در این رژیم به وفور یافت میشود، می تواند در بهبود خواب مفید باشد.
ماهی سالمون و قزل آلا به عنوان ماده غذایی سرشار از امگا سه شناخته می شود که یکی از خواص آن، کمک به تنظیم سروتونین است و به همین علت میتواند در فرایند خواب نقش مهمی داشته باشد.
رژیم غذایی مدیترانه ای شامل غلات کامل تازه و مقدار زیادی میوه، سبزی ها، نان و سایر غلات، سیب زمینی، حبوبات، مغزها و آجیل، دانههای گیاهی، روغن زیتون (به عنوان منبع اصلی چربی)، محصولات لبنی، تخم مرغ، ماهی و مرغ است. در این الگوی غذایی مصرف گوشت قرمز محدود است و از مصرف غذاهای فراوری شده نیز پرهیز میشود. همچنین شدت توصیه میشود از مصرف الکل اجتناب شود، زیرا الکل علاوه بر آسیبهای جسمی، باعث مختل شدن خواب نیز میشود.
یک پژوهش نشان داده افرادی که به طور متوسط کمتر از هفت ساعت در شب می خوابند، مقادیر کمتری ویتامین A، B1، و D و مواد معدنی کلسیم، منیزیم، نیاسین، فسفر و روی مصرف می کنند.
در حال حاضر مشخص نیست که آیا یک رویکرد کلی رژیم غذایی، به جای گنجاندن یا حذف غذاهای خاص، میتواند خواب را بهبود بخشد یا خیر، اما توجه به این نکته ضروری است که افزایش مصرف میوه و سبزی ها، انتخاب غلات کامل (پر فیبر) و ترجیح دادن روغنهای گیاهی با چربی اشباع کم نسبت به سایر روغن ها، با سایر توصیههای غذایی برای سلامتی در جمعیت عمومی همخوانی دارد.
منبع: بهداشت نیوز