توصیه طب سنتی جهت بهبود و درمان آفت دهان

توصیه طب سنتی جهت بهبود و درمان آفت دهان

خوب است بدانید که آفت دهان زخم‌های کوچک و عمیق در دهان به شمار می رود که گاهی مواقع خوردن و نوشیدن را پیچیده و با در همراه می کند. در این مقاله از سایت هشتیا شیوه های آسان طب سنتی جهت درمان آفت دهانی را بیان خواهیم کرد.

دلیل بروز آفت دهان

دلیل اصلی ایجاد آفت‌های دهانی از نظر علم پزشکی جدید ناشناخته می باشد. ولی عواملی مثل اضطراب یا صدمه دیدن بافت دهان از دلایل اساسی آفت‌های دهانی ساده محسوب می شوند.

برخی از علت های آفت‌های دهانی پیچیده به علت بیماری و مشکلات اصلی دیگری نظیر مشکل در سیستم ایمنی اتفاق می افتد یا به علت رژیم غذایی بد مثل کمبود ویتامین B12، روی و اسید فولیک اتفاق می افت. بیماری‌های دستگاه گوارش نظیر بیماری سلیاک و بیماری کرون هم قادر می باشند تا این بیماری را ایجاد کنند.

نشانه های آفت‌ دهانی

اصولا آفت‌ ها در سطوح درونی لب و لپ‌ ها، زبان، سقف دهان و پایین لثه‌ها ایجاد می شوند. آفت اصولا به صورت یک یا چند نقطه دردآور و قرمزرنگ ایجاد می شود که کم کم تبدیل به زخم خواهد شد. آفت ها دارای مرکز سفید یا زرد و کوچک می باشند و هنگامی خوب شدن، طوسی‌رنگ خواهند شد.

از نشانه های عجیب این عارضه می توان به تب، ناراحتی عمومی یا ناآرامی و بی‌حالی و تورم غدد لنفاوی اشاره کرد. اصولا درد پس از 7 تا 10 روز ناپدید می شود و تقریبا سه هفته آفت کاملا خوب خواهد شد. باید بدانید که آفت‌های بزرگتر، دیرتر بهبود می یابند.

درمان آفت دهانی در علم پزشکی جدید

در علم پزشکی جدید شیوه ای جهت توقف کامل آفت وجود ندارد و در بیشتر مواقع، آفت دهان بدون درمان خاصی خوب می شود. پیشنهاد این است که در طول دوره این معضل مواد غذایی تند، ادویه‌دار و داغ میل نکنید تا درد بیشتر نشود. جهت کم کردن درد باید داروهای مسکن بخورید.

دلیل آفت دهانی و درمان آن در طب سنتی

در طب سنتی دلیل آفت دهان، کبد می باشد و جهت درمان آن باید تا اقداماتی انجام شود که در ادامه بیان کرده ایم:

  • می بایست تا کبد ضدعفونی شود و دارای مواد مضر صفراوی که تغییر حالت می دهند، نباشد.
  • از مصرف غذاهای سرخ‌کرده، پرچرب و پرادویه جلوگیری شود.
  • از دهان‌شویه موضعی در درمان آفت دهان استفاده شود.

جهت درست کردن دهان‌شویه گیاهی بید نعنا، چای مکه، گل ختمی، سماق و زرشک دارویی به اندازه یکسانی با هم مخلوط کرده و نیم‌کوب نمایید. شما باید روزانه به میزان یک قاشق غذاخوری این دهانشویه گیاهی را در دو لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان باقی بماند. سپس آن را صاف نمایید و یک قاشق غذاخوری سرکه انگور خانگی، یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه، یک قاشق غذاخوری آبغوره خانگی و نصف قاشق چای‌خوری نمک بیفزایید و هر روز هفت تا هشت بار از آن بر روی آفت خود استفاده نمایید. از ویژگی های این دهان شویه می توان به ضددرد بودن، ضدعفونی و پاک‌کنندگی مخاط دهان از آلودگی‌ها و حساسیت اشاره کرد.

برخی اوقات دلیل بیماری آفت دهان، بیماری ‌های اتوایمیون یا خودایمنی  می باشد. برای مثال در بیماری بهجت آفت‌های دهان ماندگاری زیادی دارند و به تنهایی بهبود نمی یابند.

کارهای دیگری که جهت درمان این مشکل می توانید انجام دهید، در ادامه معرفی شده اند:

  • باید مزاج کبد از صفرا و سودای سوخته اصلاح شود و پاک‌سازی ملایم و همیشگی تا هضم سوم و چهارم احتیاج می باشد.
  • مواد غذایی نظیر تمرهندی، آب انار تازه، ترشاله، هلو، زردآلو، آلوی بخارا، میوه ‌ها و سبزی های سرد مزاج نظیر خرفه و غازیاغی و گشنیز و کاسنی و اسفرزه و دیگر موارد جهت درمان آفت دهان مناسب می باشند.
  • انجام حجامت و یا خونگیری شیوه های مناسبی جهت درمان آفت دهان می باشند.
  • به کار بردن آبزن حمام گیاهی مناسب می باشد و باید تا از مواد شوینده نظیر شامپو استفاده نشود.
  • باید از مواد غذایی کارخانه‌ای و محصولات پاستوریزه و هموژنیزه، از محصولات دارای روغن پالم دوری شود. سعی کنید تا از شیرینی‌های قنادی، روغن مایع و جامد و از مواد آرایشی استفاده نکنید.
  • سعی کنید تا روزانه دهان‌شویه گیاهی موضعی آفت را هفت هشت بار استفاده نمایید.
امتیاز این مقاله

ارسال دیدگاه