همه چیز درباره روستای ریجاب در شهر کرمانشاه

همه چیز درباره روستای ریجاب در شهر کرمانشاه

کرمانشاه از جمله شهرهای زیبای کشورمان می باشد که با مسافرت به آن قادر می باشید تا از جاذبه های توریستی و تاریخی آن لذت ببرید. کرمانشاه در هر سال توریست های بسیاری را به خود جذب می کند و روستای ریجاب ازجملخ برترین مکان های دیدنی کرمانشاه به شمار می رود که آثار تاریخی و آب و هوای بسیار خوب آن باعث می شود تا لحظات بسیار خوبی را سپری کنید.

درباره روستای گردگشگری ریجاب در شهر کرمانشاه

روستای ریجاب واقع در ۱۲۰ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه و در راه شهرستان دالاهو به سرپل ذهاب می باشد. روستای ریجاب با نام دیگر ریژاو به معنای مکان ریزش آب می باشد. وجود آبشار خروشان ریجاب و رود جذاب الوند در این ناحیه باعث شده است که نام ریجاب را روی آن بگذارند. روستای ریجاب از سمت شمال به شهرستان ثلاث باباجانی، از سمت غرب و جنوب غرب به شهرستان سرپل ذهاب و از سمت شرق به شهرستان کرند می رسد.

مکان های دیدنی روستای ریجاب در کرمانشاه

روستای ریجاب ناحیه ای کوهستانی محسوب می شود و به وسیله کوه هایی نظیر قله برزه، تاش خزی، مله سوره دربر گرفته شده است. روستای ریجاب معروف به سرزمین سنگ و آب می باشد چراکه در آن چشمه های خروشان و آبشارهای گوناگونی در دل کوه ها وجود دارد و باعث شده طبیعتی بسیار جذاب داشته باشد. مرکز این شهر به اسم بان مزاران می باشد و روستاهای آن شامل روستای دالاب، شالان، کوشکری، زرده، ژالکه و شهرک ریجاب می باشند.

مکان های توریستی روستای ریجاب در کرمانشاه

ناحیه ریجاب بالای ۳۰ اثر باستانی دارد که از میان آن ها می توان به راه باستانی ساسانی اشاره کرد که تنها با پای پیاده می توان از آن گذر کرد و از جمله راه هایی می باشد که عشایر جهت عبور و مرور آن را به کار می برند. میراث‌ ارزشمند و پر گوهر تاریخی نظیر دیوار دفاعی و مجموعه قلعه یزدگرد سوم آخرین پادشاه ساسانی و آتشگاه ‌ریجاب بیانگر پیشینه قدیمی این روستا می باشد. مجموعه بناهای یادمانی قلعه یزدگرد در ۱۵ کیلومتری سه‌راهی ریجاب به سرپل ذهاب وجود دارند.

پیشینه روستای ریجاب کرمانشاه و جاذبه های تاریخی موجود در آن

متخصصین باستان شناسی پیشینه این بنا را برای دوره ساسانی می دانند. این ناحیه به اسم قلعه یزدگرد در ادبیات باستان‌شناسی معروف بوده و وسعت تقریبی حدود ۴۰ کیلومتر مربع دارد و دارای چندین محوطه در کنار یکدیگر می باشد. متخصصین باستان شناسی در نزدیکی روستای بان‌زرده در مکانی معروف به گچ گنبد آثار باقی مانده قدمی پیدا کرده اند. در عمق نزدیک سطح زمین این مجموعه دیوارهای آجری با ملات پیدا شده و طبقه اول ساختمانی یافت شده که با گچ‌بری‌ تزئین شده است.

شیوه معماری روستای ریجاب در شهر کرمانشاه

شیوه گچبری‌ های روستا ریجاب با نقش‌های برجسته‌ از انسان و حیوان و بعضی نقش های تزئینی به آثار دوره سلوکی‌ و اشکانیان نزدیک می باشد. به علاوه در ابتدای زمین‌های مختص به روستای بان زرده، آثار برج بزرگ مدوری دیده می شود که به آشپزخانه معروف است و درست در برابر آن در سمت دیگر مسیر، برجی در سایزهای کوچک تر دیده می شود. این دو برج در کنار هم بیانگر این است که احتمالا دروازه اصلی وارد شدن به قلعه یزدگرد و تأسیسات بان زرده می باشد. مواد استفاده شده در این بنا قلوه‌ سنگ و ملاط می باشند و ساختمان ‌ها بیانگر و نشان دهنده معماری دوره ساسانی می باشند.

آثار تاریخی روستای ریجاب و کناره های این روستا

  • مقبره شیخ بایزی بستانی آتشگاه دیگری می باشد که در درون آن دو قبر اسلامی مشاهده می شوند که افراد ساکن در آن جا یکی از این قبرها را متعلق به شیخ بایزی می دانند.
  • در زمانه اسلامی بناهایی مثل ابودجانه وجود دارد که اسم یکی از صحابه پیامبر است و مقبره ای به شمار می رود که در مقایسه با دیگر آثار سالم تر هستند و مختص به صدر اسلام می باشد.
  • در میانه روستای ریجاب قدیم یا ریجاب بالا مسجدی مستطیل شکل که از قلوه سنگ و ملات ایجاد شده وجود دارد؛ مسجد عبدالله بن عمر علی الظاهر از جمله بناهای پیش از اسلام به شمار می رود، که بعد از ظهور اسلام در ایران به مسجد مبدل شده و از جمله اولین مسجدهای کشور ایران محسوب می شود.
امتیاز این مقاله

ارسال دیدگاه