آلمان همواره یکی از گزینه های مهاجرت برای مردم ایران به شمار می رود و با توجه به اقتصاد قوی آن، نه تنها مردم ایران بلکه مردم از تمام نقاط جهان به این کشور مهاجرت می کنند. در کشور آلمان نیروی کار اندکی وجود دارد و بنابراین سیاست های مهاجر پذیری راحت تری در این کشور وجود دارد. این کشور که همواره به عنوان یک کشور با نظم و ماشینی معروف می باشد موقعیت تقریبا خوبی را جهت پیشرفت کاری شما فراهم می کند. با ما همراه باشید تا در این مقاله از سایت هشتیا درباره شرایط زندگی و مهاجرت به آلمان صحبت کنیم و همچنین هزینه ها و حقوق ها را در این کشور ارزیابی کنیم.
شرایط مهاجرت به آلمان
آلمان یکی از بزرگترین و قوی ترین اقتصادهای جهان و اروپا به شمار می رود. این کشور شمالی بسیار برای مهاجرت ایده آل می باشد. اماوقتی آنگلا مرکل مرز را برای مهاجران باز کرد ، کاهش ترجیحی را برای او نشان داد، ولی جوانان این کشور روحیه ایده آلی در برابر آن ها نشان می دهد. بر اساس یک تحقیق مشخص شده که 80٪ از هزاره های آلمان به مهاجرت دید مثبتی دارند.
در حال حاضر بالای 9 میلیون مهاجر در آلمان زندگی می کنند. این کشور بعد از آمریکا دومین مقصد محبوب دنیا جهت مهاجرت می باشد. هر ساله هزاران مهاجر جهت زندگی بهتر به آلمان می روند. اشخاصی با ملیت، مذهب، تحصیلات و شغل های گوناگون آلمان را از لحاظ فرهنگی متنوع کرده اند.
دلیل محبوبیت آلمان جهت مهاجرت
آلمان به دلیل سیستم جامع رفاهی خود خیلی معروف می باشد. اصل نظام رفاه در قانون گنجانده شده است. از این سو آلمان متعهد می شود علاوه بر آزادی خود، از پایه های طبیعی زندگی شهروندان خود نیز مراقبت کند. چنانچه شخص قادر نباشد از خود محافظت كند، يك كشور آن را انجام خواهد داد ولی اگر شخص بتاند این کار را انجام دهد اما زندگی با عزت کافی ندارد، دولت باز هم به او کمک خواهد کرد.
فواید بیکاری در آلمان
در آلمان اشخاصی که کار نمی کنند قادر می باشند تا درخواست پشتیانی کنند. هر فردی که بیکار باشد حق این را دارد تا از فواید بیکاری برخوردار شود. 60 درصد آخرین درآمد خالص برای افرادی که فرزند ندارند و 67 درصد برای افرادی که این کار را انجام می دهند. مهاجرین اقتصادی بیشتر از سیستم کمک هزینه استفاده می کنند چراکه خوبی های این کشور حتی برای آن هایی که هیچ وقت در آلمان کار نکرده اند، پرداخت خواهد شد. آن ها تنها می بایست به عنوان بیکار ثبت نام نمایند.
نرخ بیکاری در آلمان
نرخ بیکاری در آلمان در سال 2015 فقط 4.7 درصد می باشد. شغل های لازم پزشکان، متخصصان فناوری اطلاعات و مهندسان می باشند. به علاوه شغل های بسیاری نظیر لوله کش، برق، صنعتگر، متخصصان حرفه ای و… وجود دارند که احتیاج به مدرک تحصیلی سطح پایین تری دارند،. شرکت های چند ملیتی واقع در آلمان، نظیر BMW، زیمنس، آدیداس و فولکس واگن، سالانه هزاران نفر را به کار می گیرند. به تازگی آلمان موفق شده که مهاجران را هر چه بهتر در بازار کار ادغام نماید.
مقدار حقوق و مستمری آلمان
مقدار مستمری برای اشخاص پیر در آلمان به اندازه 1000 یورو در ماه می باشد. این اندازه در آلمان غربی اندکی بیشتر از آلمان شرقی می باشد.
شرایط مهاجرت تحصیلی در آلمان
به علاوه آلمان مقصد خیلی مناسبی برای جوانان پرشور می باشد. فارغ التحصیلان داخلی و بین المللی می توانند به تحصیل برنامه های کارشناسی و کارشناسی ارشد در آلمان به شکل رایگان بپردازند. ولی دانشگاه های خصوصی هزینه بسیاری دارند. شخصی که قصد دارد در آلمان تحصیل نماید، باید زبان آلمانی بلد باشد. درخواست کنندگان بین المللی پیش از ثبت نام می بایست آزمون زبان بدهند. ولی چنانچه کسی نتواند به آلمانی صحبت کند، امکان انتخاب زبان انگلیسی با انتخاب روزافزون برنامه های انگلیسی زبان برای دانشجویان بین المللی وجود دارد.
شغل ها و حقوق خوب، محیطی تمیز، جرم و جنایت اندک، اوقات فراغت و مکان های فرهنگی، حمل و نقل عمومی عالی مواردی می باشند که آلمان را جهت مهاجرت کردن ایده آل می کنند. مردم به علت های بسیاری به آلمان مهاجرت می کنند، ولی اساسی ترین دلیل مهاجرت افراد به این کشور سیستم قوی اقتصادی و رفاهی آن می باشد.